Top 4 Motoare auto de evitat sau de verificat

motor n47 probleme distributie

Daca esti in cautarea unui autoturism second-hand cu ceva mai multa putere si te intereseaza fiabilitatea motoarelor, ai mai jos o lista intocmita de DriveMag, cu cele mai problematice motoare de la cateva marci auto cunoscute.

Asta nu inseamna ca toate se vor strica sau ca toate sunt proaste, doar ca trebuie sa verifici amanuntit un autoturism echipat cu unul din motoarele de mai jos pentru a evita probleme costisitoare.

Iata lista cu unele din cele mai problematice motoare auto:

Motorul 1.8T de pe Audi, Skoda si Vw 1997 -2004

Aceste motoare au tendinta de a forma depuneri foarte mari, mai ales ca proprietarii nu trec la folosirea unui ulei sintetic mai performant. Pe langa depuneri, aceste motoare au un consum excesiv de ulei iar bobinele se defecteaza foarte des. Trebuie sa verifici cat de bine a fost intretinut motorul de catre vechiul proprietar.

Motorul BMW 2.0 diesel (N47/N47D20A)

Am mai discutat despre acest motor chiar aici, mai exact despre distributia defectuoasa. Este important sa verifici cati kilometri reali are autoturismul si daca s-a schimbat distributia la motor.

Motorul 1.3L Rotativ de la Mazda

Regasit pe modele ca RX-8, acest motor tinde sa aiba o viata mai scurta decat te-ai astepta. Motorul consuma foarte mult ulei si, daca asta nu ar fi o problema, necesita reparatii capitale dupa un anumit numar de kilometri – adica refacerea intregului motor. Tinand cont ca este un motor mai special, nu cred ca vei gasi multi specialisti in service-urile noastre, asa ca mare atentie la numarul de kilometri ai autoturismului pe care vrei sa il cumperi.

Motorul VW 1.2 TSI

Unul din motoarele problematice ale grupului VAG, care a echipat modele Audi, Vw si SKoda. Acest motor are o deficienta la componentele distributiei care, daca cedeaza, duce la distrugerea motorului. Exista chiar procese intentate de consumatori impotriva grupului VAG cu privire la calitatea componentelor distributiei acestui motor. Trebuie sa verifici daca s-a reparat distributia cu piese mai noi care elimina problema acestui motor.

Desigur, sunt si alte motoare problematice pe piata, dar cele de mai sus sunt cele mai cunoscute la nivel european cel putin. Repet, asta nu inseamna ca toate aceste motoare se defecteaza sau ca trebuie evitate cu orice pret, ci ca va trebui sa verifici atent istoricul autoturismului si cum a fost intretinut.

O parte buna la achizitia unui autoturism echipat cu unul din aceste motoare, este ca poti sa il cumperi la un pret mult mai bun. Restul depinde de expertiza si putin noroc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top