Statistici probleme si ghid motor N47 BMW

motor n47 probleme distributie

Acest motor de la Bmw are una din cele mai proaste reputatii datorita in principal la problemele legate de distributie. Este probabil unul din cele mai evitate motoare ale producatorului.

Motoarele cu probleme sunt cele care echipeaza autoturismele BMW seria 1/3/5 din anii 2007-2013 dar cele cu rata de probleme cea mai mare sunt din anii 2007-2011.

Desi acest motor este considerat problematic, exista un numar mare de autoturisme care nu au nici o problema si s-ar putea sa o poti achizitiona la un pret mai bun chiar datorita acestei reputatii foarte proaste.

Sunt autoturisme echipate cu N47 care au deja 250.000- 350.000 km la bord si nu au nici cel mai mic simptom al unei probleme cu distributia.

Care este problema cu motorul N47? Are un defect de fabricatie ce poate duce la cedarea unei patine si astfel la ruperea lantului de distributie. In plus, pozitia distributiei( in spatele motorului) implica costuri destul de piperate pentru aceasta operatiune.

motor n47 probleme distributie
Fotografie cu motorul N47 predispus la probleme cu distributia

Solutii remediere probleme distributie N47

Chiar daca este predispus la defectiuni pe partea de distributie, orice autoturism poate fi reparat.

Daca intentionezi sa achizitionezi un Bmw cu motor N47 pe care l-ai gasit la un pret bun, poti schimba distributia preventiv. Costul inlocuirii distributiei ajunge undeva la 3000-3500 lei si astfel vei evita probleme viitoare. Ai putea face o afacere buna daca autoturismul are un pret mai mic care sa ramana rezonabil chiar adaugand costul schimbarii distributiei.

Alte probleme N47

Distributia nu este totusi singura problema a acestor motoare. Numeroase alte probleme specifice sunt raportate de diversi utilizatori. Una des intalnita este legata de lipsa lubrifierii unui arc care ar duce la defectiuni ale turbinei.

Insa orice motor are propriile probleme si nu trebuie blamat doar acest N47. Daca cautati o sa gasiti tot felul de probleme cu mai orice motor BMW cu exceptia catorva consacrate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top