Probleme motoare Ecoboost 1.0 si 1.6

Autoturism Ford cu motor Ecoboost a luat foc

In 2018 un alt producator a anuntat rechemari masive ale autoturismelor pentru probleme la motor. Despre Ford este vorba care, dupa numeroase reclamatii, a decis sa recheme o parte din autoturismele livrate cu motoarele Ecoboost de 1.0 si 1.6 pentru remedierea unor probleme grave.

Aceste motoare au o problema majora la sistemul de racire care poate duce la declansarea unui incendiu la motor.

Autoturism Ford cu motor Ecoboost a luat foc
Autoturisme Ford arse in incendii provocate de motorul Ecoboost

Numeroase cazuri au fost deja raportate, ba chiar exista grupuri de posesori care au trecut deja prin astfel de incidente. Unii au fost mai norocosti si vor primi contravaloarea reparatiei dar altii nu au avut acest noroc- mai ales cei care au cumparat autoturismul second-hand.

Ce se intampla mai exact cu motoarele Ecoboost?

La motorul de 1.0 exista o conducta a sistemului de racire care este predispusa la deteriorare atunci cand temperatura motorului este crescuta. Este vorba in principal de modele Ford produse intre 2011 si 2013 conform declaratiilor fabricantului.

La motorul de 1.6 problema este mai grava. Nivelul scazut al lichidului de racire poate duce la supraincalzirea pistoanelor si posibil deteriorarea lor. Odata produsa deteriorarea, acumularea de ulei sub presiune duce in multe cazuri la declansarea unui incendiu la motor.

Desi Ford spune ca doar un procent mic de autoturisme sunt afectate, gasim multe raportari pe Google de la proprietari, ba chiar exista un grup Facebook care are nu mai putin de 3300 membri ce detin astfel de autoturisme si au fost afectati de problema.

Mai mult, incendiile la motor s-au inmultit dupa cum o arata rapoartele si stirile la nivel european.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceste cazuri sau esti posesor al unui astfel de model, consulta informatiile oficiale de pe site-ul Ford privitoare la aceste probleme :

https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/faqs

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top