Noul Ford Puma

Noul Ford Puma

La fabrica din Craiova se va produce noul Ford Puma. Pentru cei care sunteti obisnuiti cu vechiul coupe lansat acum ceva ani, noul Puma se muta in alta clasa – mini SUV.

Ca pozitionare ar trebui sa concureze cu Vw T-Roc si alte modele asemanatoare.

Modelul s-a bucurat de apreciere „la prima vedere” din partea jurnalistilor dar pe noi ne bucura ca se va produce la noi in tara, avantajele economice fiind evidente. Ma astept si la un pret mai rezonabil pentru clientii autohtoni.

ford puma 2019

Ce e fain la noul Puma?

Pai cred ca forma este foarte reusita. Ducand cumva spre asiatice, Ford indrazneste sa aduca multe forme pe noul Puma. Partea frontala mai are reminescente din trecut iar intregul design este unul care ii da o tenta agresiva.

Dotarile sunt unele standard pentru automobile produse in 2019 si sunt regasite pe mai toate concurentele din clasa sa – bord electronic, touch screensi o multime de optiuni.

La comenzile de pe volan cred ca s-a exagerat putin dar pana la urma „mai multe butoane da mai bine”

S-au introdus si pe acest model dotari pentru securitate cum ar fi senzorii ultrasonici, 3 radare si 2 camere video. Toate ca sa te ajute sa parchezi mai usor dar ramane de vazut cat de lipsit de erori va fi sistemul.

Tot pe partea „smart”, Puma vine cu un sistem inteligent de recunoastere a indicatoarelor rutiere si mentinerea pe centrul benzii de rulare.

Portbagajul e destul de incapator dar are un alt avantaj – in spatiul rotii de rezerva mai ai un spatiu suplimentar impermeabil. Poti pune acolo tot ce vrei de la scule, haine murdare si alte chestii asemanatoare.

Putere si cutie de viteze

Majoritatea modelelor vor avea cutie de viteze manuala ceea ce cumva nu e ok tinand cont de ceea ce se vrea modelul Puma.

Cea mai faina versiune este modelul cu 155 cp si transmisie automata care va fi disponibila din 2020. Restul versiunilor sunt basic – cutii manuale.

In rest motoare de 90 cp care probabil vor fi acceptabile pentru oras, si o alta varianta de 125 cp pe care as prefera-o la un buget mai redus.

O mica concluzie

Va putea Puma sa ia o felie din piata invadata de Audi Q2, Vw T-Roc si altii? Desi masinuta arata foarte bine, competitia e tot mai stransa pe segmentul mini-suv-coupe-rilor( nu stiu altfel cum sa le numesc…)

Mini SUV e mult spus dar oricum autoturismele si-au pierdut de mult identitatea ca si clasa.

Grupul VAG aduce motoare mai puternice si mai multe optiuni dar probabil Ford Puma va fi aleasa pentru un design mai „cool” fata de concurenta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top